ikona rejsy do Szwecji
Kup bilet online 5 % taniej

Słodkie, słone i wędzone

WYCIECZKA DO SKANDYNAWII

  • 01
  • 02
  • 03
  • layout_zimowy polonia
  • skania_2019
  • polonia

od

688

pln

za osobę w kabinie dwuosobowej

Termin: 12 - 14.07. 2019   SPRZEDANA
              

Realizacja przy: min. 30 os.     

Czas trwania: 3 dni

Zadzwoń

+48 91 88 02 909 (tel.kom.)

+48 801 989 771 (tel.stac.)

+48 91 35 95 671

+48 91 35 95 400

Tego lata odkryj z nami zaskakujące i niepowtarzalne smaki Skandynawii. Wystarczy wejść na pokład promu! W Kivik, skosztuj specjałów – m.in. cydru i szarlotki – produkowanych z miejscowych jabłek. Okoliczne sady posiadają aż 70 gatunków odmian jabłoni! Miasto Åhus z kolei, słynie z produkcji wódki Absolut oraz połowów węgorza, który przyrządzany jest tu według specjalnej receptury. Koniecznie trzeba spróbować! Odwiedź też Olof Viktors – kawiarnię, która w 2013 r. została uznana za najlepszą w Szwecji.


Naturalnie, nie samym chlebem człowiek żyje. Dlatego, w trakcie wycieczki, obok smacznego jedzenia, nie zabraknie też ciekawych miejsc do zwiedzania. Zobaczmy m.in. piękne, renesansowe miasto Kristianstad, a także Glimminge, znane z świetnie zachowanego, średniowiecznego zamku.


W OFERCIE

Przejazd promem w obie strony (Skania/Polonia)

Miejsce w kabinie w obie strony

Posiłki na promach

Zwiedzanie z przewodnikiem

Autokar

Ubezpieczenie NNW, KL

Opłata z tytułu Funduszu Gwarancji Turystycznej

Uwaga! Do przekroczenia granicy wymagane jest posiadanie ważnego dokumentu tożsamości (również przez dzieci) (dowód osobisty lub paszport).

Zadzwoń

+48 91 88 02 909 (tel.kom.)

+48 801 989 771 (tel.stac.)

+48 91 35 95 671
+48 91 35 95 400

 

Wyśmienita kuchnia


Wygodne kabiny

PROGRAM

Dzień pierwszy

  • 19.00 zbiórka uczestników wyjazdu w Szczecinie (Plac Rodła 8, parking przed głównym wejściem hotelu Radisson BLU), spotkanie z pilotem
  • 19.15 wyjazd ze Szczecina i przejazd autokarem do Świnoujścia
  • 21.00 odprawa na terminalu promowym, zaokrętowanie na pokład promu Skania, zakwaterowanie w kabinach
  • kolacja
  • 23.00 wyjście promu w morze
  • czas wolny – możliwość skorzystania z oferty sklepów, barów, dyskoteka
  • nocleg

Dzień drugi

  • 06.30 przypłynięcie do Ystad
  • 06.00 – 07.30 śniadanie, opuszczenie promu
  • przejazd do tłoczni cydru w Kivik, gdzie jabłka i inne owoce przerabiane są na soki, dżemy, ale też cydr i calvados w ilości kilkudziesięciu milionów litrów rocznie. Polecamy spacer po sadzie, gdzie rośnie 70 różnych gatunków jabłoni. Zapraszamy do odwiedzin „Domu Jabłka”, w którym poznamy historię miejsca i sposoby produkcji cydru. Znajdziemy tam bogato zaopatrzony „jabłkowy” sklep i poznamy smak szwedzkiej, lokalnej szarlotki
  • przejazd do Åhus – miasto, które od XVIII wieku słynie z przemysłu tytoniowego, ale także z wyrobów słynnej szwedzkiej wódki Absolut. Åhus i jego okolice znane są z połowów węgorza, którego przyrządzanie jest miejscową specjalnością i stanowi atrakcję turystyczną. Najważniejszym zabytkiem miasta jest Mariakyrkan z chrzcielnicą z XII wieku i kaplicą ufundowaną przez szewców
  • obiad w restauracji w Åhus
  • przejazd do Kristianstad – pierwsze renesansowe miasto na półwyspie skandynawskim. Wśród zabytków wyróżnia się kościół św. Trójcy, który zachwyca swoim wnętrzem, oraz bogato zdobionymi barokowymi organami. Spacerując po Storatorg zobaczymy: Borgmästarens – Dom Burmistrza, XIX-wieczny renesansowy Ratusz, Muzeum Okręgowe, a także Muzeum Filmu i Park Tivoli, na terenie którego mieści się gmach wspaniałego secesyjnego teatru
  • przejazd do Glimminge – zwiedzanie z zewnątrz średniowiecznej twierdzy Glimmingenhus – najlepiej zachowany średniowieczny gotycki XVI wieczny zamek, w którym kryje się wiele tajemniczych zakamarków. Dziś budowla wygląda dokładnie tak samo jak pół tysiąca lat temu
  • przejazd do Olof Viktors w Glemminge – uznanej w 2013 roku za najlepszą kawiarnię w całej Szwecji – to właśnie tam można uraczyć się domowym chlebem na zakwasie, ciastami czy ręcznie przygotowywanymi lodami. Połączona z piekarnią i galerią sztuki kawiarnia wykorzystuje w swoich przepisach smakowite jabłka pochodzące z pobliskiego sadu w Kivik
  • czas wolny
  • przejazd do Ystad
  • 21.30 odprawa na terminalu promowym w Ystad, zaokrętowanie uczestników imprezy na pokład promu Polonia, zakwaterowanie w kabinac
  • 22.00 kolacja
  • 22.30 wypłynięcie promu w morze
  • czas wolny – możliwość skorzystania z oferty sklepów, barów, dyskoteka
  • nocleg

Dzień trzeci

  • 06.45 przypłynięcie do Świnoujścia
  • 06.00 – 07.00 śniadanie, opuszczenie promu
  • ok. 09.00 przyjazd do Szczecina, zakończenie imprezy

Zadzwoń

+48 91 88 02 909 (tel.kom.)

+48 801 989 771 (tel.stac.)

+48 91 35 95 671

+48 91 35 95 400

UWAGI

Cena


688 PLN za osobę w kabinie dwuosobowej

774 PLN za osobę w kabinie jednoosobowej


Specjalna cena dla dzieci 8 lat – 516 PLN

Przy zakwaterowaniu w kabinie z rodzicem

Uwagi

  • organizator zastrzega sobie prawo do zmiany programu, kolejności zwiedzania atrakcji turystycznych
  • wymagane minimum uczestników – 30 osób
  • sugerowane kieszonkowe: około 400 SEK (m.in.: zakupy, posiłki, pamiątki)
  • oferta zawiera napoje do posiłków na promach (kawa lub herbata, woda mineralna)
  • dostępne są również kabiny 3-osobowe w takiej samej cenie jak oferta z kabiną 2-osobową
  • nie ma możliwości sprzedaży pojedynczych miejsc w kabinie dwuosobowej, należy wykupić ofertę zakwaterowania w kabinie jednoosobowej
  • wymagane jest posiadanie ważnego dokumentu tożsamości (również przez dzieci) który uprawnia do przekroczenia granicy (dowód osobisty lub paszport)
  • możliwość zbiórki bezpośrednio w Świnoujściu o godz. 20:45 (miejsce: ul. Dworcowa 1, I piętro na terminalu promowym)
  • numer kontaktowy do pilota/przewodnika wycieczki przekazywany jest przez niego osobiście w dniu zbiórki

Zadzwoń

+48 91 88 02 909 (tel.kom.)

+48 801 989 771 (tel.stac.)

+48 91 35 95 671

+48 91 35 95 400

Słodkie, słone i wędzone

01

od

688

pln

za osobę w kabinie dwuosobowej

Termin: 12 - 14.07. 2019   SPRZEDANA
              

Realizacja przy: min. 30 os.     

Czas trwania: 3 dni

Zadzwoń

+48 91 88 02 909 (tel.kom.)

+48 801 989 771 (tel.stac.)

+48 91 35 95 671

+48 91 35 95 400

Tego lata odkryj z nami zaskakujące i niepowtarzalne smaki Skandynawii. Wystarczy wejść na pokład promu! W Kivik, skosztuj specjałów – m.in. cydru i szarlotki – produkowanych z miejscowych jabłek. Okoliczne sady posiadają aż 70 gatunków odmian jabłoni! Miasto Åhus z kolei, słynie z produkcji wódki Absolut oraz połowów węgorza, który przyrządzany jest tu według specjalnej receptury. Koniecznie trzeba spróbować! Odwiedź też Olof Viktors – kawiarnię, która w 2013 r. została uznana za najlepszą w Szwecji.


Naturalnie, nie samym chlebem człowiek żyje. Dlatego, w trakcie wycieczki, obok smacznego jedzenia, nie zabraknie też ciekawych miejsc do zwiedzania. Zobaczmy m.in. piękne, renesansowe miasto Kristianstad, a także Glimminge, znane z świetnie zachowanego, średniowiecznego zamku.


W OFERCIE

Przejazd promem w obie strony (Skania/Polonia)

Miejsce w kabinie w obie strony

Posiłki na promach

Zwiedzanie z przewodnikiem

Autokar

Ubezpieczenie NNW, KL

Opłata z tytułu Funduszu Gwarancji Turystycznej

Uwaga! Do przekroczenia granicy wymagane jest posiadanie ważnego dokumentu tożsamości (również przez dzieci) (dowód osobisty lub paszport).

Zadzwoń

+48 91 88 02 909 (tel.kom.)

+48 801 989 771 (tel.stac.)

+48 91 35 95 671
+48 91 35 95 400

 

Wyśmienita kuchnia


Wygodne kabiny

PROGRAM

Dzień pierwszy

  • 19.00 zbiórka uczestników wyjazdu w Szczecinie (Plac Rodła 8, parking przed głównym wejściem hotelu Radisson BLU), spotkanie z pilotem
  • 19.15 wyjazd ze Szczecina i przejazd autokarem do Świnoujścia
  • 21.00 odprawa na terminalu promowym, zaokrętowanie na pokład promu Skania, zakwaterowanie w kabinach
  • kolacja
  • 23.00 wyjście promu w morze
  • czas wolny – możliwość skorzystania z oferty sklepów, barów, dyskoteka
  • nocleg

Dzień drugi

  • 06.30 przypłynięcie do Ystad
  • 06.00 – 07.30 śniadanie, opuszczenie promu
  • przejazd do tłoczni cydru w Kivik, gdzie jabłka i inne owoce przerabiane są na soki, dżemy, ale też cydr i calvados w ilości kilkudziesięciu milionów litrów rocznie. Polecamy spacer po sadzie, gdzie rośnie 70 różnych gatunków jabłoni. Zapraszamy do odwiedzin „Domu Jabłka”, w którym poznamy historię miejsca i sposoby produkcji cydru. Znajdziemy tam bogato zaopatrzony „jabłkowy” sklep i poznamy smak szwedzkiej, lokalnej szarlotki
  • przejazd do Åhus – miasto, które od XVIII wieku słynie z przemysłu tytoniowego, ale także z wyrobów słynnej szwedzkiej wódki Absolut. Åhus i jego okolice znane są z połowów węgorza, którego przyrządzanie jest miejscową specjalnością i stanowi atrakcję turystyczną. Najważniejszym zabytkiem miasta jest Mariakyrkan z chrzcielnicą z XII wieku i kaplicą ufundowaną przez szewców
  • obiad w restauracji w Åhus
  • przejazd do Kristianstad – pierwsze renesansowe miasto na półwyspie skandynawskim. Wśród zabytków wyróżnia się kościół św. Trójcy, który zachwyca swoim wnętrzem, oraz bogato zdobionymi barokowymi organami. Spacerując po Storatorg zobaczymy: Borgmästarens – Dom Burmistrza, XIX-wieczny renesansowy Ratusz, Muzeum Okręgowe, a także Muzeum Filmu i Park Tivoli, na terenie którego mieści się gmach wspaniałego secesyjnego teatru
  • przejazd do Glimminge – zwiedzanie z zewnątrz średniowiecznej twierdzy Glimmingenhus – najlepiej zachowany średniowieczny gotycki XVI wieczny zamek, w którym kryje się wiele tajemniczych zakamarków. Dziś budowla wygląda dokładnie tak samo jak pół tysiąca lat temu
  • przejazd do Olof Viktors w Glemminge – uznanej w 2013 roku za najlepszą kawiarnię w całej Szwecji – to właśnie tam można uraczyć się domowym chlebem na zakwasie, ciastami czy ręcznie przygotowywanymi lodami. Połączona z piekarnią i galerią sztuki kawiarnia wykorzystuje w swoich przepisach smakowite jabłka pochodzące z pobliskiego sadu w Kivik
  • czas wolny
  • przejazd do Ystad
  • 21.30 odprawa na terminalu promowym w Ystad, zaokrętowanie uczestników imprezy na pokład promu Polonia, zakwaterowanie w kabinac
  • 22.00 kolacja
  • 22.30 wypłynięcie promu w morze
  • czas wolny – możliwość skorzystania z oferty sklepów, barów, dyskoteka
  • nocleg

Dzień trzeci

  • 06.45 przypłynięcie do Świnoujścia
  • 06.00 – 07.00 śniadanie, opuszczenie promu
  • ok. 09.00 przyjazd do Szczecina, zakończenie imprezy

Zadzwoń

+48 91 88 02 909 (tel.kom.)

+48 801 989 771 (tel.stac.)

+48 91 35 95 671

+48 91 35 95 400

UWAGI

Cena


688 PLN za osobę w kabinie dwuosobowej

774 PLN za osobę w kabinie jednoosobowej


Specjalna cena dla dzieci 8 lat – 516 PLN

Przy zakwaterowaniu w kabinie z rodzicem

Uwagi

  • organizator zastrzega sobie prawo do zmiany programu, kolejności zwiedzania atrakcji turystycznych
  • wymagane minimum uczestników – 30 osób
  • sugerowane kieszonkowe: około 400 SEK (m.in.: zakupy, posiłki, pamiątki)
  • oferta zawiera napoje do posiłków na promach (kawa lub herbata, woda mineralna)
  • dostępne są również kabiny 3-osobowe w takiej samej cenie jak oferta z kabiną 2-osobową
  • nie ma możliwości sprzedaży pojedynczych miejsc w kabinie dwuosobowej, należy wykupić ofertę zakwaterowania w kabinie jednoosobowej
  • wymagane jest posiadanie ważnego dokumentu tożsamości (również przez dzieci) który uprawnia do przekroczenia granicy (dowód osobisty lub paszport)
  • możliwość zbiórki bezpośrednio w Świnoujściu o godz. 20:45 (miejsce: ul. Dworcowa 1, I piętro na terminalu promowym)
  • numer kontaktowy do pilota/przewodnika wycieczki przekazywany jest przez niego osobiście w dniu zbiórki

Zadzwoń

+48 91 88 02 909 (tel.kom.)

+48 801 989 771 (tel.stac.)

+48 91 35 95 671

+48 91 35 95 400

DO GÓRY

Ważne informacje

Oferta cargo

O Unity Line

Dołącz do nas

Strefa agenta Zaloguj się Wersja mobilna