Słodkie, Słone i Wędzone

WYCIECZKA DO SKANDYNAWII

  • 637x441
  • Polonia_Steak House
  • przelam_lody_ul_2
  • Ystad_falochron
  • kivik jablka
  • kivik cydry
  • ahus1
  • ahus2

od

530

pln

Prom Skania i Polonia

Termin:  marzec - kwiecień 2019

Liczba uczestników: 40 - 49 osób

Czas trwania: 3 dni

Zadzwoń

+48 91 35 95 877
+48 91 35 95 679

Razem zawsze raźniej. To powiedzenie idealnie sprawdzi się także w wypadku tej wycieczki. Wspólnie ze znajomymi cieszcie się unikalnymi smakami Szwecji, bo... razem smakuje lepiej!


W Kivik – jabłkowym zagłębiu kraju – skosztujecie cydru i przepysznej szarlotki. Åhus, spodoba się wielbicielom mocniejszych trunków. To właśnie tu znajduje się rozlewnia znanej, szwedzkiej wódki Absolut. Co więcej, lokalną specjalnością jest również węgorz. Idealne połączenie! W Kristianstad i Glimminge, poznamy nieco fascynującej historii Szwecji. A na deser kawa w Olof Viktors – tj. w lokalu, uznanym w 2013 r. za najlepszą kawiarnię w Szwecji.


Oferta ograniczona czasowo – więc nie czekajcie, tylko organizujcie załogę i wchodźcie na pokład!


Sprawdź program

W OFERCIE

Przejazd promem Skania i Polonia na trasie Świnoujście – Ystad - Świnoujście

Miejsce w kabinie podczas rejsu na promie Skania i Polonia

Posiłki na promie Polonia:

kolację na promie Polonia na trasie Ystad – Świnoujście

śniadanie na promie Polonia na trasie Ystad – Świnoujście

Posiłki na promie Skania:

kolację na promie Skania na trasie Świnoujście – Ystad

śniadanie na promie Skania na trasie Świnoujście – Ystad

Zwiedzanie z przewodnikiem

Ubezpieczenie NNW i KL

Dodatek paliwowy, dodatek ekologiczny

Obowiązkowa opłata z tytułu Funduszu Gwarancji Turystycznej

Autokar

+48 91 35 95 877
+48 91 35 95 679
Email: grupy@unityline.pl

Wyśmienita kuchnia


Prom Polonia

PROGRAM

Dzień pierwszy:


  •  19.30 zbiórka uczestników wycieczki, spotkanie z pilotem wyjazd ze Szczecina, przejazd autokarem do Świnoujścia
  •  21.00 odprawa na terminalu promowym, zaokrętowanie uczestników na pokład promu Skania, zakwaterowanie w kabinach
  •  21.45 kolacja
  •  23.00 wypłynięcie promu w morze
  •  czas wolny – możliwość skorzystania z oferty sklepów, barów
  •  nocleg


Dzień drugi:


  • 06.00 – 07.30 śniadanie, opuszczenie promu
  •  przejazd do tłoczni cydru w Kivik, gdzie jabłka i inne owoce przerabiane są na soki, dżemy, ale też cydr i calvados w ilości kilkudziesięciu milionów litrów rocznie. Polecamy spacer po sadzie, gdzie rośnie 70 różnych gatunków jabłoni. Zapraszamy do odwiedzin „Domu Jabłka”, w którym poznamy historię miejsca i sposoby produkcji cydru. Znajdziemy tam bogato zaopatrzony „jabłkowy” sklep i poznamy smak szwedzkiej, lokalnej szarlotki
  •  przejazd do Åhus – miasto, które od XVIII wieku słynie z przemysłu tytoniowego, ale także z wyrobów słynnej szwedzkiej wódki Absolut. Åhus i jego okolice znane są z połowów węgorza, którego przyrządzanie jest miejscową specjalnością i stanowi atrakcję turystyczną. Najważniejszym zabytkiem miasta jest Mariakyrkan z chrzcielnicą z XII wieku i kaplicą ufundowaną przez szewców
  •  obiad w restauracji w Åhus
  •  przejazd do Kristianstad – pierwsze renesansowe miasto na półwyspie skandynawskim. Wśród zabytków wyróżnia się kościół św. Trójcy, który zachwyca swoim wnętrzem, oraz bogato zdobionymi barokowymi organami. Spacerując po Storatorg zobaczymy: Borgmästarens – Dom Burmistrza, XIX-wieczny renesansowy Ratusz, Muzeum Okręgowe, a także Muzeum Filmu i Park Tivoli, na terenie którego mieści się gmach wspaniałego secesyjnego teatru
  •  przejazd do Glimminge – zwiedzanie z zewnątrz średniowiecznej twierdzy Glimmingenhus – najlepiej zachowany średniowieczny gotycki XVI wieczny zamek, w którym kryje się wiele tajemniczych zakamarków. Dziś budowla wygląda dokładnie tak samo jak pół tysiąca lat temu
  •  przejazd do Olof Viktors w Glemminge – uznanej w 2013 roku za najlepszą kawiarnię w całej Szwecji – to właśnie tam można uraczyć się domowym chlebem na zakwasie, ciastami czy ręcznie przygotowywanymi lodami. Połączona z piekarnią i galerią sztuki kawiarnia wykorzystuje w swoich przepisach smakowite jabłka pochodzące z pobliskiego sadu w Kivik, czas wolny
  • powrót do Ystad
  • 21.30 odprawa na terminalu promowym, zaokrętowanie uczestników na pokład promu Polonia, zakwaterowanie w kabinach
  •  22.00 kolacja
  •  22.30 wypłynięcie promu w morze
  • czas wolny – możliwość skorzystania z oferty sklepów, barów
  •  nocleg


Dzień trzeci:


  • 06.45 przypłynięcie do Świnoujścia
  • 06.00 – 07.00 śniadanie, opuszczenie promu
  • około 09.00 przyjazd do Szczecina, zakończenie wycieczki


Sprawdź program

+48 91 35 95 877
+48 91 35 95 679
Email: grupy@unityline.pl​​

Wyśmienita kuchnia


Prom Polonia

UWAGI
  • Oferta ważna dla grupy 40 - 49 osobowej. W przypadku zwiększenia lub zmniejszenia ilości osób w grupie, cena oferty może ulec zmianie.
  • Oferta ważna w każdy dzień tygodnia od 01.03.2019 do 30.04.201 (z wyłączeniem terminu 19 – 24.04.2019).
  • Organizator zastrzega sobie możliwość dokonania niezbędnych zmian programu, kolejności zwiedzania.
  • Istnieje możliwość zakupienia open baru za dodatkową opłatą.
  • Istnieje możliwość zakupienia kuponów na drinka za dodatkową opłatą.
  • Istnieje możliwość zorganizowania zwiedzania Szczecina za dodatkową opłatą.

Do zobaczenia na pokładzie!

+48 91 35 95 877
+48 91 35 95 679
Email: grupy@unityline.pl​

Wyśmienita kuchnia


Prom Polonia

Słodkie, Słone i Wędzone

637x441

od

530

pln

Prom Skania i Polonia

Termin:  marzec - kwiecień 2019

Liczba uczestników: 40 - 49 osób

Czas trwania: 3 dni

Zadzwoń

+48 91 35 95 877
+48 91 35 95 679

Razem zawsze raźniej. To powiedzenie idealnie sprawdzi się także w wypadku tej wycieczki. Wspólnie ze znajomymi cieszcie się unikalnymi smakami Szwecji, bo... razem smakuje lepiej!


W Kivik – jabłkowym zagłębiu kraju – skosztujecie cydru i przepysznej szarlotki. Åhus, spodoba się wielbicielom mocniejszych trunków. To właśnie tu znajduje się rozlewnia znanej, szwedzkiej wódki Absolut. Co więcej, lokalną specjalnością jest również węgorz. Idealne połączenie! W Kristianstad i Glimminge, poznamy nieco fascynującej historii Szwecji. A na deser kawa w Olof Viktors – tj. w lokalu, uznanym w 2013 r. za najlepszą kawiarnię w Szwecji.


Oferta ograniczona czasowo – więc nie czekajcie, tylko organizujcie załogę i wchodźcie na pokład!


Sprawdź program

W OFERCIE

Przejazd promem Skania i Polonia na trasie Świnoujście – Ystad - Świnoujście

Miejsce w kabinie podczas rejsu na promie Skania i Polonia

Posiłki na promie Polonia:

kolację na promie Polonia na trasie Ystad – Świnoujście

śniadanie na promie Polonia na trasie Ystad – Świnoujście

Posiłki na promie Skania:

kolację na promie Skania na trasie Świnoujście – Ystad

śniadanie na promie Skania na trasie Świnoujście – Ystad

Zwiedzanie z przewodnikiem

Ubezpieczenie NNW i KL

Dodatek paliwowy, dodatek ekologiczny

Obowiązkowa opłata z tytułu Funduszu Gwarancji Turystycznej

Autokar

+48 91 35 95 877
+48 91 35 95 679
Email: grupy@unityline.pl

Wyśmienita kuchnia


Prom Polonia

PROGRAM

Dzień pierwszy:


  •  19.30 zbiórka uczestników wycieczki, spotkanie z pilotem wyjazd ze Szczecina, przejazd autokarem do Świnoujścia
  •  21.00 odprawa na terminalu promowym, zaokrętowanie uczestników na pokład promu Skania, zakwaterowanie w kabinach
  •  21.45 kolacja
  •  23.00 wypłynięcie promu w morze
  •  czas wolny – możliwość skorzystania z oferty sklepów, barów
  •  nocleg


Dzień drugi:


  • 06.00 – 07.30 śniadanie, opuszczenie promu
  •  przejazd do tłoczni cydru w Kivik, gdzie jabłka i inne owoce przerabiane są na soki, dżemy, ale też cydr i calvados w ilości kilkudziesięciu milionów litrów rocznie. Polecamy spacer po sadzie, gdzie rośnie 70 różnych gatunków jabłoni. Zapraszamy do odwiedzin „Domu Jabłka”, w którym poznamy historię miejsca i sposoby produkcji cydru. Znajdziemy tam bogato zaopatrzony „jabłkowy” sklep i poznamy smak szwedzkiej, lokalnej szarlotki
  •  przejazd do Åhus – miasto, które od XVIII wieku słynie z przemysłu tytoniowego, ale także z wyrobów słynnej szwedzkiej wódki Absolut. Åhus i jego okolice znane są z połowów węgorza, którego przyrządzanie jest miejscową specjalnością i stanowi atrakcję turystyczną. Najważniejszym zabytkiem miasta jest Mariakyrkan z chrzcielnicą z XII wieku i kaplicą ufundowaną przez szewców
  •  obiad w restauracji w Åhus
  •  przejazd do Kristianstad – pierwsze renesansowe miasto na półwyspie skandynawskim. Wśród zabytków wyróżnia się kościół św. Trójcy, który zachwyca swoim wnętrzem, oraz bogato zdobionymi barokowymi organami. Spacerując po Storatorg zobaczymy: Borgmästarens – Dom Burmistrza, XIX-wieczny renesansowy Ratusz, Muzeum Okręgowe, a także Muzeum Filmu i Park Tivoli, na terenie którego mieści się gmach wspaniałego secesyjnego teatru
  •  przejazd do Glimminge – zwiedzanie z zewnątrz średniowiecznej twierdzy Glimmingenhus – najlepiej zachowany średniowieczny gotycki XVI wieczny zamek, w którym kryje się wiele tajemniczych zakamarków. Dziś budowla wygląda dokładnie tak samo jak pół tysiąca lat temu
  •  przejazd do Olof Viktors w Glemminge – uznanej w 2013 roku za najlepszą kawiarnię w całej Szwecji – to właśnie tam można uraczyć się domowym chlebem na zakwasie, ciastami czy ręcznie przygotowywanymi lodami. Połączona z piekarnią i galerią sztuki kawiarnia wykorzystuje w swoich przepisach smakowite jabłka pochodzące z pobliskiego sadu w Kivik, czas wolny
  • powrót do Ystad
  • 21.30 odprawa na terminalu promowym, zaokrętowanie uczestników na pokład promu Polonia, zakwaterowanie w kabinach
  •  22.00 kolacja
  •  22.30 wypłynięcie promu w morze
  • czas wolny – możliwość skorzystania z oferty sklepów, barów
  •  nocleg


Dzień trzeci:


  • 06.45 przypłynięcie do Świnoujścia
  • 06.00 – 07.00 śniadanie, opuszczenie promu
  • około 09.00 przyjazd do Szczecina, zakończenie wycieczki


Sprawdź program

+48 91 35 95 877
+48 91 35 95 679
Email: grupy@unityline.pl​​

Wyśmienita kuchnia


Prom Polonia

UWAGI

  • Oferta ważna dla grupy 40 - 49 osobowej. W przypadku zwiększenia lub zmniejszenia ilości osób w grupie, cena oferty może ulec zmianie.
  • Oferta ważna w każdy dzień tygodnia od 01.03.2019 do 30.04.201 (z wyłączeniem terminu 19 – 24.04.2019).
  • Organizator zastrzega sobie możliwość dokonania niezbędnych zmian programu, kolejności zwiedzania.
  • Istnieje możliwość zakupienia open baru za dodatkową opłatą.
  • Istnieje możliwość zakupienia kuponów na drinka za dodatkową opłatą.
  • Istnieje możliwość zorganizowania zwiedzania Szczecina za dodatkową opłatą.

Do zobaczenia na pokładzie!

+48 91 35 95 877
+48 91 35 95 679
Email: grupy@unityline.pl​

Wyśmienita kuchnia


Prom Polonia

DO GÓRY

Ważne informacje

Oferta cargo

O Unity Line

Dołącz do nas

Strefa agenta Zaloguj się Wersja mobilna